Trendingrediensen bakuchiol

olga-serjantu-5z5jDehxSaM-unsplash.jpg

Bakuchiol er hentet fra planten Psoralea Corylifolia, en plante som lenge har vært brukt i indisk og kinesisk medisin-tradisjon.  

Bakuchiol sies å være det nye, «naturlige» alternativet til retinol (Bakuchiol er ikke retinol, men har sammenlignbar effekt). Markedsføring insinuerer at ingredienser fungerer på lik linje som retinol, men at den er hentet fra planteriket og er mer skånsom mot huden.

Man skal se effekt av Bakuchiol etter 12 ukers jevnlig bruk. I kliniske undersøkelser ble Bakuchiol påført to ganger per dag, mens retinol ble påført en gang daglig, begge i en konsentrasjon på 0,5%. Etter 12 uker var resultatene sammenlignbare for både retinol og Bakuchiol. Det var større toleranse for Bakuchiol blant testpersonene (Bakuchiol ble påført to ganger daglig). Gruppen som brukte retinol påførte produktet kun en gang om dagen, men fikk noen flere bivirkninger med flass og sensitiv hud. Retinol er mer potent, men ettersom Bakuchiol kan påføres oftere, skal man kunne oppnå sammenlignbar effekt over tid. Bakuchiol har også antibakterielle egenskaper, fungerer som antioksidant og er anti-inflammatorisk.

Kort oppsummert. Om du bruker retinol og det fungerer for deg, så er det ikke sikkert du høster noen enorme fordeler av å bytte til Bakuchiol. Om du derimot ikke tåler retinol så godt, eller ønsker et naturlig alternativ, kan det være verdt å teste Bakuchiol. Om du holder deg til retinol er det allikevel positivt om du ser bakuchiol i tillegg til retinol på ingredienslisten, fordi den bidrar til å stabilisere retinol i en formel.

Ettersom Bakuchiol er plantebasert og det har vært registrert tilfeller av allergiske reaksjoner på ingrediensen er det lurt å teste produktet før du starter å bruke det.

Babchi olje er hentet fra de samme frøene som Bakuchiol, på den samme planten, men er en eterisk olje, og har ikke samme virkning som Bakuchiol. Noen eteriske oljer kan utløse allergiske reaksjoner, så test før du bruker dem.

HELT NERD: Bakuchiol-planten inneholder fytoøstrogener, kjemiske innholdsstoffer som gir østrogenvirkning i pattedyr og er undersøkt som et potensielt medikament for å hindre at brystkreft-celler utvikler seg. Dette kun basert på én studie, og man trenger definitivt større og mer omfattende studier.

Her er to Bakuchiol-produkter HELT KREM har testet og likt:

heltkrem_bakuchiol_produkt_gow.jpg

The Inkey List Bakuchiol. Dette er en krem-formel som også inneholder squalane, glycerin og Plukenetia Volubilis (Inca Inchi) Seed Oil, som alle er fuktighetsgivende ingredienser. Allikevel er det en veldig lett tekstur, kremen trekker kjapt inn og føles ikke fet på huden. Passer fint for alle hudtyper. Den beskrives som en fuktighetskrem, men HELT KREM mener det kan være lurt å legge en lett fuktighetskrem over denne kremen. Bakuchiol er oppført som den 7 ingrediensen på lista.

GOW Super Bakuchiol Serum. Dette er en olje, som kun inneholder squalane-olje og 1% bakuchiol. Den absorberes ikke så fort, og brukes nok best på kvelden, etter en fuktighetsgivende krem. Det er både gitt %-andel på bakuchiol og den står oppført som en av to ingredienser. Denne oljen passer nok best for dem med normal til tørr hudtype.



Forrige
Forrige

Er naturlige ingredienser bedre enn syntetiske?

Neste
Neste

Kollagen. Skal, skal ikke?